Само за корпоративни клиенти.

Био гъба Комбуча + комплект за ферментация - За направа на пробиотични напитки

Референция: 010086 (SET-KO-S) FRM

122,75 лв.

с вкл. данък

Комплект с гъба Комбуча предоставя всичко необходимо като аксесоари и продукти, с които напълно сами в домашни условия можете да си приготвите едноименния популярен ферментирал чай

Следвайки придружаващото сета упътване, ще се справите бързо и лесно със задачата, а финалният резултат ще е максимално задоволяващ. От една страна, ще можете да доставите на тялото си всички доказани по научен път ползи от прием на Комбуча, а от друга – ще сте сигурни в качеството и чистотата на продукта, който сами сте си приготвили.

Какви ползи носи Комбуча чай?

  • Нормализира баланса между добрите и лошите бактерии в тялото;
  • Подобрява състоянието на човешкия микробиом;
  • Регулира храносмилателните процеси и предпазва както от диария, така и от запек;
  • Съдейства за оптималния метаболизъм;
  • Може да ускори резултатите по време на диета за отслабване;
  • Оптимизира функциите на централната и периферна нервна система;
  • Възстановява естествените прочистващи чернодробни функции и предпазва тъканите на органа от увреждане и свръхомазняване;
  • Нормализира състоянието и функциите на жлъчния мехур;
  • Има анти-ейдж свойства и намалява вредата от натрупаните токсини в тялото;
  • Намалява възпалителните процеси и действа спазмолитично;
  • Тонизира тялото и подобрява енергийния баланс в тялото;
  • Изкарва натрупаните токсини и вредни химикали от организма и има известен отводнява ефект;
  • Подобрява активността на имунната система в борбата срещу болстетворни микроорганизми.

Какво е Комбуча?

Комбуча е популярна напитка, която доскоро беше по-скоро екзотична, отколкото често срещана в сферата на здравословния начин на живот. В действителност, само до преди едно десетилетие тя се консумираше основно в своята родина Китай, макар от хилядолетия насам легенди за нейните лечебни свойства да се носят и от регионите на Русия и Тибет. Комбуча дори е споменавана още през 250 година преди Христа, като според историческите данни е била силно ценена със своите медицински ползи в Австро-Унгарската империя, където както и в родината си, е наричана „Чаят на Маджария“.

По вкус Комбуча е вид газирана напитка, приготвяна на базата на ферментацията. Тя се нарича чай, защото в процеса по нейното приготовление задължително основна роля има детоксикиращият зелен чай, който е източник на високо количество кофеин. Ето защо освен терапевтични, Комбуча разполага и с ободряващи свойства.

Най-известното й качество обаче е пробиотичното. Комбуча се смята за един от най-мощните и полезни естествени пробиотици. Но наред с тях, напитката е особено популярен източник на повечето витамини от В групата, като много често се препоръчва и за хора с фолатна анемия, тъй като доставя естествена и лесно усвояема фолиева киселина и В12. Към тези полезни вещества е важно да добавим и други ключови елементи в химичния състав на чая от Маджурия, а именно ключови ензими, които съдействат за детоксикиращата роля на напитката, витамин С и имуностимулиращата глюкарова киселина. Вталяващите свойствата на Комбуча се дължат на нейното високо съдържание на оцетна киселина.

Чаят, за разлика от повечето си „събратя“ не е точно билкова смес от изсушени растения. Всъщност Комбуча представлява ферментирала в зелен чай гъба, която наподобява на желирана мембрана.

Какво съдържа Комплект с гъба Комбуча?

В този комплект ще откриете всичко, което ви е нужно, за да си приготвите сами в домашни условия чай Комбуча, а именно:

  • 1x гъба Комбуча /Kombucha/;
  • 1x буркан 1893 ml с капак от неръждаема стомана;
  • 1x кърпа за покриване;
  • 1x ластик;
  • 1x сурова тръстикова захар x 100 g;
  • 1x чай микс (зелен чай и черен чай) x 12 g

Комплект с гъба Комбуча е продукт за домашно приготвяне на пробиотична напитка. Създаден е от немската компания за хранителни добавки и здравословни продукти Fairment. Наптиката е подходяща за вегани и не съдържа ГМО или каквито и да е било химикали.

Съставки:

1x гъба Комбуча /Kombucha/;

1x буркан 1893 ml с капак от неръждаема стомана;

1x кърпа за покриване;

1x ластик;

1x сурова тръстикова захар x 100 g;

1x чай микс (зелен чай и черен чай) x 12 g

Не съдържа: Глутен.

Подходящо за вегани.

Инструкции за приготвяне на комбуча

  1. Оставете 200 мл вода (обикновена, филтрирана или минерална) да заври.

  2. Накиснете цялото количество чай в горещата вода за 8-10 минути и прецедете с цедка.

  3. Добавете 100 г захар към все още горещата чаена течност и разбъркайте, докато се разтвори напълно.

  4. Смесете сладкия чай с 1,3 л. студена вода и изсипете сместа в съда за ферментация.

  5. Добавете живата културата Kombucha към сладкия чай. Няма значение дали гъбата ще остане на повърхността, или ще потъне.

  6. Покрийте отвора на съда за ферментация с капак или кърпа, за да предпазите вашата комбуча от оцетни мухи и други вредители.

  7. Поставете съда за ферментация на топло (температура над 19°C), чисто и тъмно място. Силната светлина може да навреди на културата.

  8. След 5 дни опитайте дали комбучата е достатъчно кисела. Ако е така, извадете чаената гъба, за да бутилирате готовия продукт. Ако комбучата не е достатъчно кисела за вас, я оставете да продължи да ферментира с гъбата.

  9. Бутилирайте херметически около 80% от готовата комбуча. Може да оставите бутилките на стайна температура за още 1 до 3 дни за втора ферментация.

  10. За да запази вкуса си за по-дълго време, комбучата се съхранява на студено.

  11. Останалите 10-20% небутилирана комбуча се запазва като закваска за следваща партида.

Забележка: Използвайте аксесоарите по предназначение.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Вижте във видеото как се приготвя ферментирала напитка Комбуча в домашни условия

Дозировка и приложение

Забележка: Използвайте аксесоарите по предназначение.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Вижте във видеото как се приготвя ферментирала напитка Комбуча в домашни условия

Дозировка и приложение

Забележка: Използвайте аксесоарите по предназначение.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Вижте във видеото как се приготвя ферментирала напитка Комбуча в домашни условия

Дозировка и приложение

Забележка: Използвайте аксесоарите по предназначение.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Вижте във видеото как се приготвя ферментирала напитка Комбуча в домашни условия

Дозировка и приложение

Забележка: Използвайте аксесоарите по предназначение.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Вижте във видеото как се приготвя ферментирала напитка Комбуча в домашни условия

Дозировка и приложение

Забележка: Използвайте аксесоарите по предназначение.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Вижте във видеото как се приготвя ферментирала напитка Комбуча в домашни условия

Дозировка и приложение

Забележка: Използвайте аксесоарите по предназначение.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Вижте във видеото как се приготвя ферментирала напитка Комбуча в домашни условия

Дозировка и приложение

Забележка: Използвайте аксесоарите по предназначение.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Вижте във видеото как се приготвя ферментирала напитка Комбуча в домашни условия

Дозировка и приложение

Забележка: Използвайте аксесоарите по предназначение.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Вижте във видеото как се приготвя ферментирала напитка Комбуча в домашни условия

Производител

Производител: Fairment GmbH, Берлин

Вносител: Холиста Експрес, гр. София, кв. Полигона, бл.43 

www.revita.bg; www.fairment.com

Тел.: 0700 12498

Виж още

Категории: Fairment, Храни и напитки