Само за корпоративни клиенти.

Бактериална култура за направа на веган кисело мляко - Био, 3 пакета x 5 g

Референция: 012936 (TK-JOVE-S) FRM

47,52 лв.

с вкл. данък

1 налични

С включените 3 броя Бактериална БИО култура в един пакет можете бързо и лесно да направите общо до 30 литра веган и домашно кисело мляко по ваш вкус

Ако обичате домашно приготвената храна и/или не искате да правите компромис с качеството на основни хранителни стоки, налични в магазините, този сет е идеален за всеки любител на млечни продукти. Той е особено подходящ за хора, които не могат, но харесват да консумират млечни продукти, както и тези с доказана лактозна непоносимост. В пакета са налични и конкретни инструкции за боравене с бактериалните био култури, които са отглеждани в изцяло контролирано и екологично чисто земеделие.

Защо да ядем веган кисело мляко?

  • Снабдява тялото с полезни пробиотици и други ценни нутриенти;
  • Не затормозява, а смазва стомашно-чревния тракт;
  • Подобрява активността на имунната система;
  • Нормализира състоянието на кожата – особено при хора, които реагират при по-често консумация на млечни продукти;
  • Подобрява мозъчната активност;
  • Намалява калорийния прием за деня и ускорява отслабването.

Веган кисело мляко се консумира главно от хора, които са на строго растителна диета. Те преминават към такава или в следствие на заболяване (включително установена лактозна непоносимост), или по собствено желание.

Консумацията на растителни млека обаче не е нито противопоказна, нито непозната и за хора, които ядат животински продукти. Те избират веган кисело мляко, защото често в неговия състав има по-малко вредни вещества и дори по-ниско количество калории. Често този вид кисело мляко се преработва и по-бързо в тялото, поради което е особено полезно за хора със стомашно-чревни проблеми.

Предимства на домашно приготвено кисело мляко?

Все повече хора по цял свят се стараят да ограничат покупката и консумацията на пакетирани и най-вече храни с неясен, синтетичен или вреден поради друга причина състав. Ето защо напоследък наблюдаваме възраждане на отдавна забравената практика да приготвяме сами у дома не само основните си хранения, а и основните хранителни продукти, каквото е киселото мляко, включително и в растителен вариант. Тази тенденция определено крие своите ползи за човешкото здраве:

  • Знаете какво ядете;
  • Получавате истински, свеж и автентичен вкус;
  • Избягвате риска от алергична реакция или интоксикация;
  • Сигурни сте в срока на годност на продукта, който консумирате;
  • Получавате много по-голяма наслада от храненето, тъй като сами сте си приготвили продуктите;
  • Можете да захраните малко дете с качествени продукти, както и да продължите практиката да му предлагате само и единствено екологично чисти продукти;
  • Възпитавате у децата умения и принцип.

Какви пробиотични щамове се съдържат в пакета с бактериални био култури за квасене на мляко?

Бактериалните био култури представляват добри бактерии. Те са вид пробиотици. В този комплект са налични само такива с растителен произход, но всички разполагат с класическите за добрите бактерии ползи за имунната система и стомашно-чревния тракт ползи:

  • Стрептококус термофилус*/Streptococcus thermophilus/
  • Лактобацилус булгарикус*/Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus/
  • Лактобацилус ацидофилус*/Lactobacillus acidophilus NCFM/
  • Бифидобактериум лактис*/Bifidobacterium lactis HNO19TM/

Бактериална БИО култура за направата на веган кисело мляко е продукт на немската компания Fairment. Подходящ е и за хора, които нямат никакъв опит в производството на млечни и каквито и да е други основни хранителни продукти, както и за експериментаторите в кухнята с афинитет към здравословния начин на живот. Не съдържа ГМО, химикали и каквито и да е синтетични елементи.

Съставки:                                

Стрептококус термофилус*/Streptococcus thermophilus/

Лактобацилус булгарикус*/Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus/

Лактобацилус ацидофилус*/Lactobacillus acidophilus NCFM/

Бифидобактериум лактис*/Bifidobacterium lactis HNO19TM/

*от контролирано био земеделие.

Хранителни стойности: В 100 g

Енергия

1530 Kj/366 kcal

Мазнини

0 g

Въглехидрати

90 g
От които захари 90 g

Протеин

0 g

Сол

0 g

Не съдържа: Глутен.

Подходящо за вегани.

Инструкции за приготвяне на кисело мляко

    1. Сложете 1 литър мляко да заври в тенджера, за да го стерилизирате. Изсипете горещото мляко в чистия стъклен буркан. Оставете го да се охлади до 40°C., за да не умрат живите култури, когато се добави подквасата.

    2. Добавете цялото съдържание на едно пакетче подкваса и разбъркайте енергично няколко пъти, за да се разпредели добре. Затворете буркана.

    3. Започнете квасенето при приблизително 42°C. Не местете и не раздрусвайте съда, докато млякото се кваси и става все по-гъсто и все по-кисело.

    4. След 8 часа отворете буркана и проверете киселото мляко. Ако още не се стегнало и не е достатъчно кисело, го оставете да се кваси още 2 часа. Повтаряйте този процес, докато киселото мляко придобие предпочитаната от вас гъстота и вкус. Ако киселото мляко стане много кисело, суроватката започва да се отделя като жълтеникава течност. Можете да я отцедите или да я разбъркате.

    5. Когато вашето кисело мляко е готово, го поставете в хладилника за няколко часа или за цяла нощ, за да се сгъсти още повече или го разбъркайте, за да придобие кремообразна консистенция.

Начин на приложение: С този пакет може да направите общо до 30 литра веган и домашно кисело мляко по ваш вкус.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител

Производител: Fairment GmbH, Берлин.

Вносител: Холиста Експрес, гр. София, кв. Полигона, бл.43 

www.revita.bg; www.fairment.com

Тел.: 0700 12498

Виж още

Категории: FairmentХрани и напитки