Хармоничен баланс между присъщите вкусове на кафеените зърна Арабика и нюансирания вкус на гъбите Тримела и Майтаке. Напитката с богат плътен вкус може да се определи като гурме кафе с гъби.
Притежава възхитителен земен аромат с леки бадемови нотки. Доставените от малки органични ферми в Перу кафеени зърна са средно тъмно изпечени в занаятчийска пекарна в Южна Швеция. Специалният начин на обработка на зърната след печене и влиянието на екстрактите от Тримела и Майтаке понижават киселинността на кафето до pH 6.0, което го прави предпочитана напитка за всеки, който има проблем с традиционното кафе. Нискокиселинната напитка (за сравнение чистата вода е с неутрално pH 7.0) не дразни стомаха. Тази смес е подходяща за по-силно филтърно кафе или еспресо. Може спокойно да се консумират 2 до 4 чашки на ден за по-продължително усещане на бодрост.
Какъв е вкусовият профил на кафето с гъби Тремела
Напитката е хармоничен баланс между присъщите вкусове на кафеените зърна и нюансирания вкус на гъбите. Това, което отличава кафетата с гъби Rå Hygge, е многослойният и сложен вкусов профил във всяка смес, който не превъзхожда този на кафето, а добавя дълбочина и нюанси към цялостното изживяване при пиене. Тремела придава копринена мекота на напитката, докато Майтаке (Grifola frondosa) добавя земен и леко ядков вкус. Органичните перуански кафеени зърна се характеризират с умерена киселинност и гама от вкусове, които могат да включват шоколадови, орехови, плодови и флорални нюанси. Гъбите добавят фини билкови нотки, допринасящи за уникалност, която различава продуктите на Rå Hygge от обикновеното кафе.
Какви са здравословните характеристиките на Тремела (Tremella fuciformis)
Тази гъба съдържа диетични фибри, протеини, въглехидрати, мазнини, 18 ценни аминокиселини (включително аланин, валин, тирозин, пролин, лизин, глицин, серин, глутаминова киселина, аспарагин, цистин, хистидин, метионин), полезни минерали и растителни гликогени (трехалоза, манитол и пентозан). Богата е на големи количества калций, фосфор, калий, желязо, магнезий, натрий, сяра и малки количества витамини от група В.
В китайската, японската и корейската медицина гъбата Тремела се използва като противовъзпалително, стимулиращо, тонизиращо, антиалергично и антидиабетно средство, срещу белодробни заболявания, за подобряване на работата на сърцето, черния дроб, бъбреците, мозъка и стомаха. Добре познат е ефектът на Тремела като средство за предотвратяване на развитието на атеросклероза и за по-бързо възстановяване след заболяване. Тремела се използва срещу високо кръвно налягане и за намаляване на лошия холестерол.
Защо кафето Арабика с Тремела е Хюга
За скандинавците Хюга е всеки малък детайл от ежедневието, който допринася за усещането за спокойствие, уют и радост. Хюга е добро, безопасно и приятно, от гледна точка на психологията, състояние. Компанията Rå Hygge предлага органични храни и напитки, които носят наслада и хубаво настроение, независимо дали се консумират в любимото кресло пред камината или в компанията на приятели.
Съставки: Органично кафе арабика смляно(98%), двоен екстракт от гъба Тремела* /Tremella fuciformis/ (1%) и двоен екстракт от гъба Майтаке* /Grifola frondose/ (1%)
*от контролирано био земеделие.
1 доза кафе включва 90 mg кофеин и 226 mg екстракт от гъба Тремела и гъба Майтаке.
Нето тегло: 227 g
Дозировка и приложение
Начин на употреба: По 14 грама кафе се добавя към топла вода за една чаша. Препоръчителна дневна доза до две чаши.
Забележка: Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Да не се приема в случай на непоносимост към някоя от съставките.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител
Производител: Rå Hygge, Швеция.
Вносител: Холиста Експрес ЕООД гр. София. кв. Полигона, бл. 43
www.revita.bg; www.rahygge.com
Тел.: 0700 12498