Само за корпоративни клиенти.

Био сок от морски зърнастец, 750 ml

Референция: 008226 (43038226b) OBR

36,33 лв.

с вкл. данък

4 налични

Истински рекордьор по съдържание на полезни вещества, „растение-чудо“, феноменален плод, който раздава здраве и красота, природна съкровищница – много са суперлативите, които описват морския зърнастец (облепиха) и неговите малки оранжево-червени плодове с отличителен, интензивен кисело-сладко-горчив вкус

Неслучайно за плодовете на облепиха се носят легенди. Една от тях разказва, че самият Александър Македонски възхвалявал морския зърнастец, наблюдавайки интересен феномен: болните или ранени коне, след като ядат листата и плодовете на растението, бързо възстановяват силите и жизнеността си, а козината им става гладка и лъскава. Заинтригуван, пълководецът включил морски зърнастец в диетата на своята армия. Чингиз хан, великият владетел на Монголия, твърдял, че военната му мощ се крепи на три крайъгълни камъка: добре организирана войска, строга дисциплина и…плодове на морски зърнастец. И въпреки че тези истории битуват в по-скоро в митологичното, с днешна дата никой не може да отрече безспорните ползи за здравето на това растение. От 1929 година, когато за пръв път е изследван хранителният му профил, то не престава да удивлява учените, които допринасят за отличната му репутация на безценен природен дар.

Натуралният плодов сок BIO Sanddorn pur, 100% Direktsaft – Органичен, 100 % чист, директен сок от морски зърнастец (облепиха) е удобен начин да усетите тези ползи и да се насладите на отличен вкус и аромат. От производителя – австрийската компания Obsthof Retter, гарантират отлично качество – най-узрелите плодове достигат директно до чашата, готови за консумация. 

  • 100% директен, чист сок

  • Сертифициран био продукт с плодове от органично земеделие

  • Без изкуствени аромати

  • Без оцветители

  • Без консерванти

  • Без добавена захар

  • Бед добавена вода

  • С гарантирано запазване на полезните вещества благодарение на специално разработен производствен процес.

Защо морския зърнастец е толкова полезен

Морския зърнастец е рекордьор по съдържание на витамин С, многократно надхвърлящо това в цитрусите. Той се запазва и след преработка поради наличието на органични киселини, в чийто състав липсва ензима аскорбиназа – той катализира окисляването на аскорбиновата киселина. Плодовете на растението съдържат 8 вида каратеноиди, най-активен от които е бета-каротин – в тънките черва се превръща в ретинол (витамин А). Витамин Е в морския зърнастец е три пъти повече от бадемите, широко са представени витамините от В-комплекс, включително редкия за растителния свят В12. 

Сокът от морски зърнастец – супер стимулиращ тоник срещу умора и отпадналост

  • Морският зърнастец е богат на витамини от група В, които играят решаваща роля в енергийния метаболизъм. Те помагат за превръщането на енергията от храната в АТФ (аденозин трифосфат) – формата на енергия, която нашите клетки използват. Ето защо адекватните нива на витамини от група В намаляват чувството на умора и повишаване тонуса и виталността. 

  • Омега мастните киселини в плодовете облепиха, особено Омега-7 и Омега-3, подобряват кръвообращението чрез намаляване на вискозитета на кръвта и подобряване на здравето на кръвоносните съдове. По-добрата циркулация осигурява по-ефективно доставяне на кислород и хранителни вещества до тъканите, което допринася за повишена енергия и издръжливост.

  • Антиоксидантите в морския зърнастец се борят с оксидативния стрес, който е важен фактор за състоянието на умора. 

  • Някои проучвания предполагат, че морският зърнастец може да има адаптогенни ефекти, като помага на тялото да управлява по-добре стреса. Ефективното управление на стреса може да намали неговите физически въздействия, като умората, и да подобри общите нива на енергия и устойчивост.

  • Чрез укрепване на имунната система, морският зърнастец може да помогне на тялото да се пребори с инфекциите, които често отнемат енергия и намаляват жизнеността. 

Изключителен състав

  • Витамин С – от решаващо значение за имунната функция, здравето на кожата (тъй като помага при синтеза на колаген) и антиоксидант, който се бори с клетъчните увреждания, причинени от свободните радикали.

  • Витамин А (присъства предимно под формата на бета-каротин), важен за зрението, имунната функция и здравето на кожата. Действа и като антиоксидант.

  • Витамин D – допринася за здравето на костите и имунната функция.

  • Витамин Е – този мастноразтворим антиоксидант помага за защитата на клетъчните мембрани от окислително увреждане и е жизненоважен за здравето на кожата и очите.

  • B1 (тиамин): Основен за метаболизма на глюкозата и играе роля в нервната функция.

  • B2 (рибофлавин): Помага за производството на енергия и клетъчната функция, растежа и развитието.

  • B6 (Пиридоксин): Важен за протеиновия метаболизъм, когнитивното развитие и имунната функция.

  • B12: Рядък в растенията и предимно в животински продукти, но когато присъства, той е от решаващо значение за здравето на нервната тъкан, мозъчната функция и производството на червени кръвни клетки.

  • Витамин K1: Този витамин играе критична роля в съсирването на кръвта и метаболизма на костите.

  • Витамин РР (ниацин): Поддържа здравето на кожата, помага за превръщането на храната в енергия и подобрява нивата на холестерола.

  • Биофлавоноиди – антиоксиданти, които засилват действието на витамин С и са от съществено значение за правилното му усвояване. Те също така укрепват съдовото здраве, като подобряват целостта на капилярите и помагат за регулиране на клетъчната активност.

  • Омега-3 (алфа-линоленова киселина) с противовъзпалително действие, поддържа здравето на сърдечно-съдовата система.

  • Омега-6 (линолова киселина): насърчава растежа на кожата и косата, поддържа здравето на костите, регулира метаболизма и поддържа репродуктивната система.

  • Омега-7 (палмитолеинова киселина): Рядко срещана и изключително полезна поради своите противовъзпалителни свойства и подкрепата за здравето на кожата и лигавиците.

  • Омега-9 (олеинова киселина): Може да помогне за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания и подобряване на имунната функция.

  • Калций: не само жизненоважен за костите и зъбите, но и определящ за мускулната функция и предаването на нервните сигнали.

  • Манган: Поддържа ензимните функции на тялото и е от съществено значение за антиоксидантната защита и развитието на костите.

  • Желязо: Критично за създаването на хемоглобин, който пренася кислород до клетките.

  • Фосфор: Партньор на калция за изграждане на кости и зъби, важен за съхранението и използването на енергия.

  • Цинк: От съществено значение за имунната функция, заздравяването на рани, синтеза на ДНК.

  • Йод: Необходим за хормоните на щитовидната жлеза, които регулират метаболизма, производството на енергия и функцията на органите.

  • Кумарини: Известни с потенциалните си ефекти за разреждане на кръвта, което може да помогне за подобряване на кръвообращението и намаляване на риска от съсиреци.

  • Урсолова киселина: Има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

  • Янтарна киселина: Играе роля в цикъла на Кребс, ключова част от производството на енергия в клетките.

За какво е полезен сокът от морски зърнастец

  • Подкрепя организма с ценни хранителни вещества

Този сок е пълен с витамини (C, A, E и B група), минерали и есенциални мастни киселини, които поддържат цялостното здраве.

  • Антиоксидантна защита

Неговите високи нива на антиоксиданти като флавоноиди и каротеноиди помагат за намаляване на оксидативния стрес и могат да предпазят от хронични заболявания.

  • Здраве на кожата

Мастните киселини, особено Омега-7, и антиоксидантите насърчават хидратацията, еластичността и регенерацията на кожата, полезни са при лечение на кожни заболявания и подобряване на цялостното здраве на кожата.

  • Подсилване на имунитета

Високото съдържание на витамини подобрява имунната функция, като помага на тялото да противодейства на инфекции.

  • Здраве на сърцето 

Освен понижаване на нивата на холестерола, морския зърнастец може да подобри здравето на сърцето чрез намаляване на кръвното налягане, намаляване на склонността към съсирване на кръвта и подобряване на функцията на кръвоносните съдове. Тези действия заедно помагат за намаляване на риска от инсулти и други сърдечно-съдови заболявания.

  • Подкрепя черния дроб

Антиоксидантите и здравословните мазнини в морския зърнастец предпазват черния дроб от увреждане и подобряват чернодробната функция.

  • Противовъзпалителни ефекти

Неговите противовъзпалителни свойства могат да облекчат симптомите при състояния като артрит, намалявайки болката и подуването.

  • Подобрява храносмилането

Поддържа здравето на стомашно-чревния тракт, помага за заздравяването на язви и подобрява функцията на храносмилателната система.

  • За контрол на кръвната захар

Може да помогне за регулиране на нивата на кръвната захар, което е от полза за управлението на диабета.

  • Подобрява зрението

Богат на каротеноиди, морския зърнастец е добър за здравето на очите, като помага за предотвратяване на макулна дегенерация и други проблеми, свързани със зрението.

  • Управление на теглото

Неговите хранителни вещества могат да помогнат за управление на телесното тегло, като влияят върху складирането на мазнини и насърчават здравословен метаболизъм.

  • Невропротективни ефекти

Има нови доказателства, че антиоксидантите в морския зърнастец могат да предпазват от неврологични заболявания като болестта на Алцхаймер и Паркинсон, като предотвратяват окислителното увреждане в мозъчните клетки.

  • Ползи за психичното здраве

Омега-мастните киселини са от съществено значение за здравето на мозъка, влияят върху регулирането на настроението и потенциално облекчават симптомите на депресия. 

  • Хормонален баланс

Хранителните вещества на растението, особено мастните киселини, играят роля в балансирането на хормоните в тялото. Това може да бъде особено полезно по време на менопауза или други хормонални промени.

  • Здраве на червата

Чрез укрепване на лигавицата на червата, морския зърнастец помага за поддържането на здрава чревна бариера, която е от съществено значение за предотвратяване навлизането на токсини и патогени в кръвния поток. 

  • Антимикробни свойства

Някои проучвания отбелязват, че морският зърнастец проявява антимикробна активност, която може да помогне в борбата с бактериални патогени като Staphylococcus aureus и Escherichia coli. Това го прави ценна добавка при лечение на инфекции.

  • Антиастматични ефекти

Неговите противовъзпалителни свойства могат да помогнат за ограничаване симптомите на респираторни заболявания като астма чрез намаляване на възпалението на дихателните пътища.

  • Здраве на костите

Със своя набор от минерали и омега мастни киселини морския зърнастец може да допринесе за подобряване плътността на костите, превенция срещу остеопороза.

Съставки: 100% чист пресован плодов сок от морски зърнастец.

Хранителна стойност: В 100 ml:

Енергийна стойност

168.0 kJ/ 40.0 kcal

Мазнини

1.00 g

От които наситени

0.20 g

Въглехидрати

5.00 g

от които захари

5.00 g

Протеин

0.80 g

Сол

<0.01 g

Не съдържа: Глутен.

Подходящо за вегани.

*от контролирано био земеделие.

Без консерванти, без подобрители на вкуса, без добавени аромати, без добавени оцветители и без добавена захар.

Нето тегло: 750 ml

Дозировка и приложение

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител

Производител: Obsthof Retter GmbH, Австрия.

Вносител: Холиста Експрес, гр. София, кв. Полигона, бл.43 

www.revita.bg; www.obsthof-retter.com

Тел.: 0700 12498

Виж още