Само за корпоративни клиенти.

Бадемово брашно БИО, 300 g

Референция: MT1571

25,07 лв.

с вкл. данък

4 налични

Бадемовото брашно е с лека текстура, придаваща на готовите ястия уникална, изискана нотка, но с неутрален вкус

Не изисква допълнителна обработка, преди употреба. Абсорбира и задържа добре влагата, така че печените продукти с тази съставка остават меки и свежи за дълго време. Продуктът се използва широко в сладкарската индустрия за създаване на оригинални десерти. Брашното се използва като добавка към бисквитено тесто, както и в други области на кулинарното изкуство – за подправяне на салати, приготвяне на сосове, гарнитури за месни ястия и дори за паниране. Бадемовото брашно е отлично решение за палачинки, домашно приготвена паста, маслени кремове, мъфини и пълнежи за сладкиши. Някои от най-популярните десерти на основата на бадемово брашно включват френски макарони и марципани. Бадемоеото брашно представлява смлени на прах бадемови ядки, които са предварително обелени. Основното предимство на този продукт е, че запазва всички полезни витамини и хранителни вещества, които се намират в самата ядка. Бадемовото брашно е полезно за спортисти, за хора, възстановяващи се след заболяване, с хронична умора и синдром на летаргия. Бадемите за този продукт на Mattisson са отгледани в Европа.

Какъв е полезния състав на бадемовото брашно

  • Съдържа голямо количество витамин Е, който е добър антиоксидант, предпазва клетките на тялото от негативни влияния и предотвратява развитието на сериозни заболявания. Витамин Е намалява нивата на холестерола в организма и укрепва имунната система. Голямото количество желязо в продукта подобрява нивото на хемоглобина в кръвта. Ето защо е полезно за хора, страдащи от анемия.

  • Витамините от група В и магнезият в състава имат благоприятен ефект върху състоянието на нервната система, намаляват нервното напрежение, нормализират съня и подобряват настроението.

  • Фосфорът и калцият укрепват костите, ставите и зъбите.

  • Калият е необходим за нормалния метаболизъм и правилното функциониране на сърцето.

  • Съдържа витамини от група B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), които играят важна роля в човешкия метаболизъм.

  •  Не съдържа глутен – алерген, съдържащ се в пшеницата, ръжта и ечемика. 

Бадемовото брашно е здравословно

  • Запазва младостта и еластичността на кожата;

  • Има спастичен ефект;

  • Укрепва костите;

  • Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания;

  • Стимулира производството на червени кръвни клетки;

  • Разтваря холестеролните плаки;

  • Предотвратява развитието на депресия;

  • Помага за коригиране на теглото;

  • Намалява риска от развитие на остеохондроза, артрит и артроза;

  • Полезно е за поддържане на женската репродуктивна система.

Съставки:100% бадемово брашно

Съставки: В 100 g:
Енергия 2407 kJ/ 575 kCal
Мазнини 54 g
Наситени мазнини 4.9 g
Въглехидрати 9 g
Захари 4.6 g
Протеини 20 g
Фибри 11 g
Сол 0.09 g

Бадемово брашно, БИО, 300 g

Дозировка и приложение

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  

Препоръки за употреба: Подходящо за влагане в ястия  и печива.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия 

Вносител: Ревита ООД, Пловдив, бул. „Източен”48

www.revita.bg; www.mattisson.nl;   

Тел.: 0700 12498

Виж още