Съдържа микс от царевично и оризово брашно, източник на фибри, полезни въглехидрати, витамини и минерали, аминокиселини и протеини. Продуктът подпомага храносмилането и метаболизма и влияе благоприятно върху сърдечното здраве и имунната система.
Здравословни ползи на Spirelli Pasta Damhert Nutrition:
- Богата на хранителни вещества, които подпомагат работата на имунната система.
- Допринася за подобряване на антиоксидантната закрила на организма.
- Насърчава храносмилането.
- Стимулира метаболизма.
- Съдейства за поддържане на оптимални нива на холестерола и кръвното налягане.
- Благоприятства сърдечно-съдовото здраве.
- Оказва положително влияние върху отделителната функция.
- Подкрепя производството на енергия и нормалното състояние на костите и мускулите.
- Без съдържание глутен, лактоза и съставки с животински произход. Подходяща за съчетание с безглутенова, безлактозна и веган диета, включително при хранителна непоносимост към лактоза и глутен (цьолиакия).
Полезни съставки и свойства на царевичното и оризовото брашно
Spirelli Pasta на Damhert Nutrition се базира на традиционна рецепта с царевично и оризово брашно от контролирано био земеделие. За разлика от бялото брашно, в техния състав не присъства глутен и не провокират нежелани ефекти при хора с глутенова непоносимост. Spirelli Pasta Damhert Nutrition е здравословна алтернатива на обикновената паста, с приятен вкус и висока хранителна стойност. Спираловидната форма дава възможност за равномерно разпределяне на сосовете и осигурява още по-голяма наслада!
Царевично брашно
Царевичното брашно се произвежда от смлени царевични зърна. Те са източник на ценни фибри, основни аминокиселини, витамини (A, E, K1 и витамини от група B) и минерали (калий, фосфор, селен, магнезий, желязо, калций, цинк).
- Фибрите са въглехидрати, които не се усвояват от организма, но притежават същите предимства като другите въглехидрати. Подпомагат храносмилането, допринасят за нормалната функция на отделителната система и борбата със запека.
- Витамините от група B подкрепят метаболизма. Царевично брашно е богато на холин (витамин B4), който има благоприятно влияние върху хомоцистеина и сърдечното здраве.
- Витамините A и E съдействат за повишаване на имунитета и антиоксидантната защита. Противодействат на възпаленията, включително хроничните възпаления, които водят до нарушения в нивата на холестерола, кръвното налягане и общото състояние на сърдечно-съдовата система.
- Минералите са ключов фактор за поддържане на костната минерализация и костната плътност. Стимулират процеса на храносмилане, метаболизма на въглехидратите и производството на енергия.
Оризово брашно
Оризовото брашно се получава чрез фино смилане на ориз, богат на диетични фибри, минерали, витамини и аминокиселини.
- Витамини: оризовото брашно е източник на витамин E и витамини група B. Витамин E подпомага детоксикацията и антиоксидантната закрила на организма. Комбинацията от холин (витамин B4), ниацин (витамин B3) и пантотенова киселина (витамин B5) има важно значение за правилното разграждане на мазнините и въглехидратите. Насърчава функцията на нервната система, подкрепя емоционално състояние и производството на енергия.
- Минерали: наличието на селен, магнезий, фосфор и калий в оризовото брашно подпомага глюкозния метаболизъм и електролитния баланс. В по-малки количества съдържа още калций, желязо, манган и цинк. Минералите стимулират метаболизма и са основна предпоставка за здравето на сърцето, мозъка и щитовидната жлеза.
- Аминокиселини: в оризовото брашно се откриват всички основни аминокиселини. Те допринасят за растежа на мускулите, за възстановяването им след физическо натоварване и за поддържане на енергийните запаси.
Съставки: царевично брашно (70%), оризово брашно (29,5%) моно-и диглицериди на мастни киселини (0,5%).
Хранителни стойности: | В 100 g: |
Енергия |
1510 kJ/ 356 kcal |
Мазнини |
1.5 g |
От които наситени мастни киселини |
0.6 g |
Въглехидрати |
79 g |
От които захари |
0.6 g |
Фибри |
1.7 g |
Протеини |
6.2 g |
Сол |
< 0.01 g |
*от контролирано био земеделие.
Не съдържа: Глутен. Лактоза. Подходящо за вегани.
Нето тегло: 250 g
Дозировка и приложение
Начин на приготвяне: Оставете водата да заври. Добавете щипка сол. Сложете във врящата вода желаното количество от пастата и оставете да ври 8 до 10 минути, като разбърквате от време на време.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител
Производител: Damhert NV, Белгия
Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48
www.revita.bg; www.damhert.com
Тел.: 0700 12498