Само за корпоративни клиенти.

Спираловидна паста (без глутен и лактоза), 250 g

Референция: 006899 (1451) DMN

6,68 лв.

с вкл. данък

10 налични

Съдържа микс от царевично и оризово брашно, източник на фибри, полезни въглехидрати, витамини и минерали, аминокиселини и протеини. Продуктът подпомага храносмилането и метаболизма и влияе благоприятно върху сърдечното здраве и имунната система. 

Здравословни ползи на Spirelli Pasta Damhert Nutrition:

  • Богата на хранителни вещества, които подпомагат работата на имунната система.
  • Допринася за подобряване на антиоксидантната закрила на организма.
  • Насърчава храносмилането.
  • Стимулира метаболизма.
  • Съдейства за поддържане на оптимални нива на холестерола и кръвното налягане.
  • Благоприятства сърдечно-съдовото здраве.
  • Оказва положително влияние върху отделителната функция.
  • Подкрепя производството на енергия и нормалното състояние на костите и мускулите.
  • Без съдържание глутен, лактоза и съставки с животински произход. Подходяща за съчетание с безглутенова, безлактозна и веган диета, включително при хранителна непоносимост към лактоза и глутен (цьолиакия). 

Полезни съставки и свойства на царевичното и оризовото брашно

Spirelli Pasta на Damhert Nutrition се базира на традиционна рецепта с царевично и оризово брашно от контролирано био земеделие. За разлика от бялото брашно, в техния състав не присъства глутен и не провокират нежелани ефекти при хора с глутенова непоносимост. Spirelli Pasta Damhert Nutrition е здравословна алтернатива на обикновената паста, с приятен вкус и висока хранителна стойност. Спираловидната форма дава възможност за равномерно разпределяне на сосовете и осигурява още по-голяма наслада!

Царевично брашно 

Царевичното брашно се произвежда от смлени царевични зърна. Те са източник на ценни фибри, основни аминокиселини, витамини (A, E, K1 и витамини от група B) и минерали (калий, фосфор, селен, магнезий, желязо, калций, цинк).

  • Фибрите са въглехидрати, които не се усвояват от организма, но притежават същите предимства като другите въглехидрати. Подпомагат храносмилането, допринасят за нормалната функция на отделителната система и борбата със запека.
  • Витамините от група B подкрепят метаболизма. Царевично брашно е богато на холин (витамин B4), който има благоприятно влияние върху хомоцистеина и сърдечното здраве. 
  • Витамините A и E съдействат за повишаване на имунитета и антиоксидантната защита. Противодействат на възпаленията, включително хроничните възпаления, които водят до нарушения в нивата на холестерола, кръвното налягане и общото състояние на сърдечно-съдовата система.
  • Минералите са ключов фактор за поддържане на костната минерализация и костната плътност. Стимулират процеса на храносмилане, метаболизма на въглехидратите и производството на енергия. 

Оризово брашно 

Оризовото брашно се получава чрез фино смилане на ориз, богат на диетични фибри, минерали, витамини и аминокиселини. 

  • Витамини: оризовото брашно е източник на витамин E и витамини група B. Витамин E подпомага детоксикацията и антиоксидантната закрила на организма. Комбинацията от холин (витамин B4), ниацин (витамин B3) и пантотенова киселина (витамин B5) има важно значение за правилното разграждане на мазнините и въглехидратите. Насърчава функцията на нервната система, подкрепя емоционално състояние и производството на енергия. 
  • Минерали: наличието на селен, магнезий, фосфор и калий в оризовото брашно подпомага глюкозния метаболизъм и електролитния баланс. В по-малки количества съдържа още калций, желязо, манган и цинк. Минералите стимулират метаболизма и са основна предпоставка за здравето на сърцето, мозъка и щитовидната жлеза.
  • Аминокиселини: в оризовото брашно се откриват всички основни аминокиселини. Те допринасят за растежа на мускулите, за възстановяването им след физическо натоварване и за поддържане на енергийните запаси.

Съставки: царевично брашно (70%), оризово брашно (29,5%) моно-и диглицериди на мастни киселини (0,5%). 

Хранителни стойности: В 100 g:

Енергия

1510 kJ/ 356 kcal

Мазнини

1.5 g

От които наситени мастни киселини

0.6 g

Въглехидрати

79 g

От които захари

0.6 g

Фибри

1.7 g

Протеини

6.2 g

Сол

< 0.01 g

*от контролирано био земеделие. 

Не съдържа: Глутен. Лактоза. Подходящо за вегани.

Нето тегло: 250 g

Дозировка и приложение

Начин на приготвяне: Оставете водата да заври. Добавете щипка сол. Сложете във врящата вода желаното количество от пастата и оставете да ври 8 до 10 минути, като разбърквате от време на време.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител

Производител: Damhert NV, Белгия

Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48

www.revita.bg; www.damhert.com

Тел.: 0700 12498

Виж още

Категории: DamhertХрани и напитки