Изцяло натурален продукт, подходящ за хора с глутенова или лактозна непоносимост, както и за всички онези, които се придържат към балансираното, разнообразно хранене и здравословния начин на живот
Хрупкав шоколадов десерт за лека закуска към кафето или чая. Специално подбрани висококачествени съставки от органично биоземеделие. Не съдържа глутен и лактоза. Вкусен, засищащ и много здравословен продукт.
Измежду основните съставки на сладкото шоколадово изкушение са: млечен шоколад, какаово масло, натурален аромат от ванилия, растителни масла (палмово, кокосово), няколко вида брашно: оризово, соево, от теф.
С какво млечният шоколад е полезен за организма?
Любимото лакомство на деца и възрастни дължи ползите си основно на какаото в състава си. Богат е на витамини: А, Е, В1, В2, В3. Съдържа и важните за здравето минерали натрий, калий, фосфор, магнезий, калций, желязо, както и акалоидното съединение теобромин, кофеин.
Именно разнообразието от хранителни вещества обуславя широкия спектър от полезни свойства на млечния шоколад:
-
подпомага функциите на нервната система;
-
нормализира обмяната на веществата;
-
подкрепя работата на сърцето;
-
укрепва стените на кръвоносните съдове;
-
намалява риска от инсулт и инфаркт;
-
забавя процесите на стареене;
-
стимулира мозъчните функции, подобрява паметта;
-
зарежда с енергия;
-
повишава настроението;
-
помага при нервно напрежение, тревожност, стрес и депресия.
Кокосово масло
Добива се от копрата – вътрешната месеста част на кокосовите орехи на палмата. В състава му са включени: бета-каротин, витамините С, Е, К, РР, от групата В, както и ценни минерали: калий, калций, магнезий, цинк, селен, мед, манган, желязо и др. Съдържа антиоксиданти, фитостероли и мастни киселини: лауринова, миристинова, палмитинова, олеинова, каприлова, стеаринова, линолова, капринова. Кокосовото масло има изключително благотворен ефект върху здравето на човека.
-
Нормализира функцията на щитовидната жлеза.
-
Допринася за укрепване на сърдечносъдовата система.
-
Способства за правилното функциониране на стомашно-чревния тракт.
-
Активира метаболитните процеси.
-
Помага при отслабване и за поддържане на здравословно телесно тегло.
-
Стимулира мозъчната дейност, подсилва паметта, подобрява концентрацията.
-
Има противовирусно, антибактериално, противогъбично действие.
Брашно от теф
Теф (лат. Eragrostis tef) се отнася към семейство Житни (лат. Poaceae). Основна зърнена култура е на Етиопия, която се счита за негова родина. Расте във високопланински райони до 2500 m надморска височина.
Зърната на теф имат богат състав, в който влизат холин, витамините А, Е, К, РР, В1, В2, В5, В6. Съдържат и минерали: калий, калций, магнезий, цинк, мед, манган, селен, фосфор, натрий. Особено е високо количеството на желязо.
Брашното от теф притежава полезни лечебни свойства:
-
помага за пречистване на кръвта;
-
балансира нивата на холестерола;
-
намалява риска от образуване на кръвни съсиреци;
-
предпазва от анемия;
-
зарежда организма с енергия, тонизира го;
-
ускорява зарастването на рани и фрактури;
-
има противовъзпалително и обезболяващо действие.
Съставки: млечен шоколад (80%) (захар, какаово масло, пълномаслено мляко на прах, какаова маса, соев лецитин, натурален аромат на ванилия), растителни масла (палмово, кокосово), захар, оризово брашно, картофено нишесте, брашно от теф, соево брашно , обезмаслено какао на прах, яйчен жълтък от свободно отглеждани кокошки, сол, набухвател (натриев карбонат).
Хранителни стойности: | В 100 g: |
Енергия |
2287 kJ / 544 kcal |
Мазнини |
33 g |
От които наситени мастни киселини |
19 g |
Въглехидрати |
54 g |
От които захари |
49 g |
Фибри |
2.3 g |
Протеини |
6.4 g |
Сол |
0.18 g |
Може да съдържа следи от лешници.
*от контролирано био земеделие.
Не съдържа: Глутен.
Нето тегло: 65 g
Дозировка и приложение
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител
Производител: Damhert NV, Белгия
Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48
www.revita.bg; www.damhert.com
Тел.: 0700 12498