Млечният шоколад с Мока е продукт без добавена захар и с намалено съдържание на въглехидрати. Подсладен е с еритритол и стевия
Натуралните подсладители са смесени в течно състояние за по-голяма хомогенност. Производственият процес намалява горчивината от прекалената сладост на стевията (300 пъти по-сладка от захарта) и охлаждащия ефект на еритритола. Шоколадите на No Sugar Sugar се произвеждат по изпитани стари методи в сладкарница, създадена през 1759 година. Всеки шоколад се прави ръчно и се гарнира индивидуално. Млечният шоколад с Мока съдържа най-фино кафе и минимум 38,5% какао. Кафето Мока обогатява допълнително наситения вкус на шоколада. Смята се, че популярната напитка Мока първоначално е кръстена на вид кафе на зърна, доставяно от пристанището на Ал Мокка в Йемен и известно с естествения си шоколадов вкус. Този продукт не съдържа глутен, фруктоза и ГМО.
Прекрасният вкус на шоколада се дължи на висококачествените му съставки
Какаовата маса и какаовото масло са продукти, получени от какаови зърна чрез смилане и пресоване. И масата, и маслото запазват състава и полезните свойства на какаовите зърна. Те са богати на мастни киселини, витамини и минерали с полезни здравословни ефекти:
-
Антиоксидантно действие, дължащо се предимно на големите количества витамин Е;
-
Подобряват кръвообращението;
-
Стимулират мозъчната функция;
-
Повишават настроението;
-
Помагат за укрепване на имунитета;
-
Намаляват нивата на захарта;
-
Помагат за корекция на теглото.
Пълномасленото мляко на прах е здравословно точно толкова, колкото е прясното краве мляко. При производството му се запазват всички ценни аминокиселини, разтворими витамини, каротин, холин, калций, калий, натрий, сяра, хлор. Пълномасленото мляко на прах съдържа повече от дузина полезни микроелементи: йод, мед, хром, желязо, манган и др.
Подсладителите еритритол и стевия са напълно естествена и здравословна алтернатива на трапезната захар. За разлика от нея, те са с нисък гликемичен индекс и не предизвикват пикове в нивата на кръвната захар, които са вредни за кръвоносните съдове. Въглехидратите на еритритола (полиоли) не се усвояват от организма и това допринася допълнително за здравословния ефект от използването на подсладителя. Еритритолът и стевията не са храна за болестотворните бактерии в устната кухина, каквато е захарта и не са предпоставка за поява и развитие на кариес.
Хранителни стойности | в 100 g: |
Енергия |
1897 kJ / 458 kcal |
Мазнини |
43 g |
от които наситени мастни киселини |
26 g |
Въглехидрати |
46 g |
от които захари |
10 g |
от които полиоли |
35 g |
Протеини |
6.9 g |
Сол |
0.25 g |
Съставки: еритритол, какаово масло, пълномаслено мляко на прах, какаова маса, натурален екстракт от мока; емулгатор: соев лецитин; подсладител: стевиол гликозиди
*от контролирано био земеделие.
Не съдържа: Глутен, фруктоза, добавена захар, ГМО.
Дозировка и приложение
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител
Производител: No Sugar Sugar GmbH, Германия.
Вносител: Гео Нутришън ООД, гр. Пловдив, бул. Източен 48
www.revita.bg; www.nosugarsugar.de
Тел.: 0700 12498