Пралините с млечен шоколад и ядков пълнеж на RED не съдържат захар и са овкусени с натуралните подсладители еритритол и малтитол
За направата на пралините е използвано обезмаслено мляко. Благодарение на това, нивата на мазнините в състава им също са ограничени и продуктът съдържа 30% по-малко калории от стандартния млечен шоколад. Това прекрасно шоколадово изкушение с наситен вкус е с висококачествени натурални съставки и с нисък гликемичен индекс. С уникалната си диамантена форма и вкусен ядков пълнеж, пралините RED са истинска наслада за сетивата. Растителните съставки в рецептата са от контролирано био земеделие. Съдържанието на какао в млечния шоколад е 25%. Продуктът не съдържа заместители на какаовото масло, глутен, ГМО и консерванти.
Кои са основните съставки в пралините от млечен шоколад с ядков пълнеж
Какаовата маса е склад за полезни витамини и микроелементи. В резултат на въздействието ѝ върху тялото се повишава имунитетът, подобрява се благосъстоянието и се хармонизира общото здраве. Тя е коренно различна от познатото какао на прах, както по метода на производство, така и по физическите и химически свойства. Технологията за приготвяне на маса се основава на смилане на какаови зърна, без извличане на маслото. Резултатът е уникална консистенция на готов черен шоколад, без захар и овкусители.
Какаовото масло е ценно с богатия си набор от полезни киселини. Арахидоновата киселина възстановява мускулната тъкан, предпазва нервната система и участва в регенерацията на мозъчните неврони. Лауриновата киселина възстановява кожата и я овлажнява, докато олеиновата киселина има антиоксидантни свойства и понижава холестерола.
Малтитол и еритритол са натурални подсладители с нисък гликемичен индекс и не предизвиква рязко повишаване на нивата на кръвната захар. Подходящи са за диетично и диабетно хранене.
Лешниците са с доказани от редица изследвания ползи, предимно за хора с диабет и метаболитен синдром. Тези ядки се препоръчват при запек и раздразнени черва. Високото съдържание на фибри и мастни киселини, подобрява функционирането на храносмилателната система като цяло. Фибрите в ядките имат и допълнителни полезни свойства –действат като пробиотик, който нормализира чревната микрофлора. Диетолозите често препоръчват консумация на лешници, тъй като те са богати на протеини и полезни микроелементи.
Хранителни стойности | в 100 g: |
Енергия |
1606 kJ / 389 kcal |
Мазнини |
31 g |
от които наситени | 15 g |
Въглехидрати |
40 g |
от които захари |
9.6 g |
от които полиоли |
29 g |
Протеини |
7.8 g |
Сол |
0.27 g |
Съставки: подсладители (еритритол, малтитол), пълнител (полидекстроза), обезмаслено мляко на прах, палмово масло, масло от палмови ядки; емулгатор: слънчогледов лецитин; смлени лешници 7,3%), какаово масло, какаова маса, мляко на прах, лешници 2%, какао на прах, млечни мазнини, , Е476, макадамия 0,5%, сгъстител (карагенан), аромати. Млечен шоколад: какао 25%.
*от контролирано био земеделие;
Не съдържа: Глутен, фруктоза, добавена захар, ГМО.
Дозировка и приложение
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител
Производител: No Sugar Sugar GmbH, Германия.
Вносител: Гео Нутришън ООД, гр. Пловдив, бул. Източен 48
www.revita.bg; www.nosugarsugar.de
Тел.: 0700 12498