Ако някога сте отпивали глътка мока или хапвали от шоколадово блокче, обляно с кафе, тогава вече знаете, че смелите аромати на шоколад и кафе имат страхотен вкус заедно
Комбинацията от кремообразна шоколадова текстура, богат какаов вкус и аромат на капучино придава пристрастяващо удоволствие, което нежно гали небцето. Това е една от причините Damhert Шоколад с вкус на капучино да е толкова привлекателен. Съчетава перфектно горчивият вкус на черния шоколад и капучино. В допълнение на интензивния вкус шоколадът е без добавена захар.
Направен от минимум 45,9% какао, какаово масло, 3,50% паста мока, подсладени с естествен подсладител малтитол, този шоколад може да бъде повече от просто удоволствие за вкусовите рецептори. Известно е, че какаото има положителен ефект върху цялостното благосъстояние.
- Тъмният шоколад е чудесен източник на антиоксиданти, здравословни мазнини, витамини
- Тъмният шоколад с високо съдържание на какао съдържа много чудесни хранителни вещества, включително фибри, магнезий, желязо и цинк
- Повишава енергията и здравето на мозъка
- Допринася за подобряване на бдителността и намаляване на стреса
- Отлична здравословна алтернатива на обикновения шоколад със захар
- Осигурява по-леко въздействие върху нивата на кръвната захар
- Съдейства за подобряване на оралното здраве и предотвратяването на кариеси
Damhert Тъмен шоколад с вкус на капучино е с 99% по-малко въглехидрати и може да бъде перфектна опция за кетопрофилактика, както и за тези, които търсят по-здравословна, нисковъглехидратна алтернатива на обикновения шоколад.
Горчивият вкус на черния шоколад и капучино се съчетават удивително добре. Черният шоколад не само се допълва с вкуса на капучино, но и идеално се смесва с него в изкушаващо сладко лакомство, но без захар.
Намаляването на захарите носи много ползи като стабилизиране на нивата на захарта, минимизиране на енергийните сривове, намаляване на възпалението и предотвратяване на кариес.
Поради тази причина белгийската компания Damhert подслажда шоколада с малтитол. Това е естествен подсладител, получен от ферментирали зърна, предлагащ възхитителната сладост, минус недостатъците на рафинираната захар. По-ниският му гликемичен индекс осигурява по-нежно въздействие върху нивата на кръвната захар. За разлика от други заместители на захарта, малтитолът подсилва и вкуса на шоколада.
Какаовото масло носи набор от ценни хранителни вещества в шоколада. То е много по-здравословна мазнина от други, силно преработени или хидрогенирани растителни масла. Какаовото масло съдържа здравословни за сърцето мононенаситени мазнини и антиоксиданти, които могат да допринесат за балансирана диета, когато се консумират умерено.
Съставки: тъмен шоколад (какао: минимум 45,9%) (какаова маса, подсладител малтитол, какаово масло, емулгатор: соев лецитин, натурален аромат на ванилия), мока паста (3,50%) (кафе, какаово масло).
Хранителни стойности: | В 100 g: |
Енергия |
2248 kJ/537 kcal
|
Мазнини |
35.3 g |
От които наситени мастни киселини |
21.5 g |
Въглехидрати |
45.5 g |
От които захари |
0.5 g |
От които полиоли |
43.1 g |
Фибри |
9.1 g |
Протеини |
5.6 g |
Сол |
0.01 g |
Подходящ при КЕТО режими.
Нето тегло: 85 g
Дозировка и приложение
Забележка: Прекомерната консумация може да има слабителен ефект.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител
Производител: Damhert NV, Белгия
Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48
www.revita.bg; www.damhert.com
Тел.: 0700 12498