Само за корпоративни клиенти.

Пшенични трици, БИО, 200 g

Референция: 001627 (2010) DMN

3,88 лв.

с вкл. данък

2 налични

Пшеничните трици представляват външните слоеве на пшеничното зърно. Те се отделят от брашното по време на процеса на смилане. Damhert Пшенични трици БИО са органични, много питателни и отличен източник на фибри. Перфектно допълнение към здравословна диета за насърчаване на редовността и поддържане на храносмилателната система

Пшеничните трици са богати на фитохимикали и минерали. Съдържат протеини, мазнини, въглехидрати,  витамини и антиоксиданти и при редовна консумация  могат да осигурят някои от следните предимства за подобряване на здравето:

  • Стимулиране на чревната функция и намаляване или предотвратяване на запека
  • Насърчаване растежа на здрави чревни бактерии
  • Подпомагане здравето на дебелото черво
  • Облекчаване на храносмилателните симптоми, като подуване и дискомфорт
  • Понижаване на нивата на LDL холестерола ( лошия холестерол)
  • Поддържане здравето на сърцето
  • Намаляване риска от атеросклероза и сърдечни заболявания
  • Подпомагане управлението на нивата на кръвната захар
  • Повишаване на имунната функция
  • Естествен източник на антиоксиданти

Фибрите са ключов компонент на здравословната диета, а пшеничните трици са от полза като изключителен източник на диетични фибри. Неразтворимите фибри в пшеничните трици могат да подпомагат чревения транзит. С дневен прием от поне 10 грама стимулират естествените движения на червата. Разтворимите фибри и антиоксидантите от своя страна имат благоприятен ефект върху контролирането на холестерола и за поддържане здравето на сърдечно-съдовата системата.

Хранителният им профил се отличава и с високо съдържание на протеини, което ги прави полезна добавка към ежедневната диета. Подходящи са за печене на домашен хляб и мъфини или за добавяне към зърнени храни, кисело мляко и дори ястия като супи и яхнии.

Пшеничните трици са съкровищница от основни хранителни вещества, от които тялото се нуждае. Те са отличен източник на B-витамини, включително тиамин, рибофлавин, ниацин и фолат, които играят жизненоважна роля в метаболизма и производството на енергия.

Освен това съдържат значителни количества минерали като желязо, магнезий, фосфор и цинк, които допринасят за различни телесни функции – от преноса на кислород до подпомагане здравето на костите.

В състава на пшеничните трици присъства и много магнезий. Една порция от половин чаша осигурява около половината от дневните нужди. Магнезият е важен за поддържане на здравословна мускулна и нервна функция, на стабилен сърдечен ритъм, насърчава нормалното кръвно налягане и е ключов за здравето на костите.

Пшенични трици БИО са още един качествен продукт от многообразната гама пълноценни храни на белгийския бранд Damhert, символ на натурални, органични и отговорни продукти.

Съставки: трици от пшеница*.

Хранителни стойности: В 100 g:

Енергия

1110 kJ/ 265 kca

Мазнини

5.3 g

От които наситени мастни киселини

0.9 g

Въглехидрати

20 g

От които захари

2.2 g

Фибри

40 g

Протеини

15 g

Сол

0 g

*от контролирано био земеделие

Съдържа: Глутен. Подходящо за вегани. 

Нето тегло: 200 g

Дозировка и приложение

Препоръчителна употреба: Подходящи за добавяне  в зърнени ястия, салати, супа, кисело мляко или домашен хляб. Препоръчителна дневна консумация поне 10 g на ден за положителен ефект.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител

Производител: Damhert NV, Белгия

Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48

www.revita.bg; www.damhert.com

Тел.: 0700 12498

Виж още

Категории: DamhertХрани и напитки