Само за корпоративни клиенти.

Пчелен мед от Мащерка, 500 g

Референция: 027 RF

24,40 лв.

с вкл. данък

5 налични

Пчелният мед от мащерка е богат на много ензими и без никакви химически примеси. Има плътна консистенция и светло кехлибарен цвят. Медът от мащерка е уникална комбинация от интензивен вкус и лечебни свойства

Относителната му рядкост на пазара се дължи главно на това, че пчелите, хранени с мащерка, произвеждат по-малко мед. Пчеларите трябва да преместват подвижните пчелини все по-високо в планината, в зависимост от смяната на периодите на цъфтеж на мащерката, която е много чувствителна към климатичните условия. Температурите между 25 и 32°C, хладните нощи и горещите дни са идеални за събиране на прашец. Сухият, студен или поривист вятър е опасен за полените. Само един ден с неблагоприятни условия е достатъчен за спиране на отделянето на нектара. Медът от мащерка има сладка основа на вкус със солено-остър послевкус, с нотки на тропически плодове и фурми. За разлика от други видове, медът от мащерка не се използва директно в готвенето. Усвоява се от човешкото тяло на 99%. Затова се препоръчва да се консумира на малки порции – не повече от 2 супени лъжици на ден. Може да се добави към чай или кафе, като температурата на напитката не трябва да надвишава 40 градуса.

Здравословни ползи на меда от мащерка:

  • намалява признаците на възпаление и е особено ефективен при настинки;
  • премахва спазмите на гладката мускулатура на вътрешните органи;
  • насърчава разширяването на бронхите и лесното отхрачване;
  • намалява болката;
  • противоглистно средство;
  • нормализира метаболизма в организма;
  • укрепва имунната защита;
  • ускорява заздравяването на рани;
  • нормализира работата на храносмилателните органи;
  • подобрява съня;
  • успокоява нервната система;
  • намалява проявата на конвулсивен синдром;
  • мощен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали, причиняващи сърдечно-съдови заболявания и метаболитни нарушения;
  • помага при сенна хрема;
  • намалява симптомите на възпалено гърло и грип;
  • подхранва и възстановява добрия вид на косата.

Защо медът от мащерка кристализира

Това явление няма нищо общо с качеството на меда. Дължи се на естественото съотношение фруктоза/глюкоза в състава му. Медът от мащерка има тенденция да кристализира след 6 до 18 месеца, в зависимост от условията на съхранение и температурата. За да се втечни отново, пчелният продукт може да се загрее в топла водна баня.

Съставки: Пчелен мед от мащерка

*произход Нова Зеландия

Нето тегло: 500 g

Дозировка и приложение

Забележка: Да не се приема от лица алергични към пчелни продукти.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител

Производител: R.Feldt , Lindenallee 5*, 22964 Steinburg-Eichede

Вносител: Холиста Експрес ЕООД  гр. София, кв. Полигона, бл.43

www.feld-honig.de ; www.revita.bg

Тел.: 0700 12498

Виж още