Aceto di Riso 5% Carandini е оризов оцет с комплексен и интензивен вкус, особено подходящ за ястия, типични за източната кухня
Деликатната му киселинност го превръща в отличен избор за консервиране и се съчетава идеално със салати, риба, сладко-кисели ястия и суши. Високото съдържание на витамини, минерали и аминокиселини поддържа стабилността на имунната и сърдечно-съдовата система, насърчава енергията и пречистването на организма.
Ефекти на оризовия оцет върху човешкото тяло:
- Антиоксидант, който допринася за намаляване на оксидативния стрес и повишава защитата на клетките от преждевременно стареене.
- Подкрепя имунната система.
- Насърчава освобождаването на тялото от токсините.
- Поддържа правилната функция на сърдечно-съдовата система, като съдейства за регулиране на високия холестерол и понижава риска от образуване на плаки в кръвоносни съдове.
- Благоприятства храносмилането и перисталтиката.
- Подпомага процеса на отслабване. Съдържа малко калории, стимулира метаболизма и намалява необходимостта от добавяне на мазнини.
- Съдейства за преодоляване на умората. Аминокиселините в оризовия оцет са източник на енергия, която влияе положително върху физическата издръжливост.
- Оказва благотворен ефект върху кожата и косата.
Характеристика и действие на оризовия оцет
Оризовият оцет се получава чрез ферментация на ориз и е незаменим при овкусяване на риба, зеленчуци, сладко-кисели ястия, кимчи и други консервирани храни. Той е широко разпространен в източната кухня на Китай, Япония, Корея и Виетнам, а днес добива все по-голяма популярност и в Европа.
Aceto di Riso е създаден от италианската компания Carandini, основана през 1641 г. Олицетворение на перфектната комбинация между традиция и иновации, той е произведен по съвременни технологии от 100% натурални съставки с високо качество. Съдържа витамини от група В, витамин Е, минерали (магнезий, селен, цинк), Омега-3 мастни киселини и други полезни вещества, които осигуряват многобройни здравословни ползи:
- Антиоксидант: антиоксидантните свойства помагат за забавяне процесите на стареене, като противодействат на негативните ефекти от свободните радикали и закрилят клетките от увреждане и разрушаване.
- Имунистимулатор: витамините и минералите в неговия състав подсилват естествените защитни свойства на организма и повишава неговата устойчивост при среща с вируси и бактерии.
- Поддържа сърдечната функция: допринася за регулиране на високото кръвно налягане, помага за нормализиране на холестерола и укрепване на кръвоносните съдове. Благодарение на това подкрепя превенцията на сърдечно-съдови заболявания и подобрява състоянието при вече възникнали.
- Детоксикиращи свойства: насърчава извеждането на токсините, улеснява пречистването на тялото и работата на черния дроб.
- Верен помощник за постигане на мечтаната фигура: не съдържа почти никакви калории, а едновременно с това заменя нуждата от добавяне на допълнителна мазнина, стимулира метаболизма и ускорява отслабването.
- Енергия и тонус: доставя ценни аминокиселини, които предотвратяват натрупването на млечна киселина. Облекчава признаците на хронична умора и отпадналост.
- Красива кожа и жизнена коса: оризовият оцет има естествени почистващи, противовъзпалителни и антибактериални свойства, които успокояват кожни раздразнения, помагат за справяне с разширените порите и прекомерното омазняване. Благоприятства растежа на косата и придава здравословен блясък.
Хранителна стойност: | В 100 ml: |
Енергия | 72 Kj 171 kcal |
Мазнини | 0.0 g |
От които наситени | 0.0 g |
Въглехидрати | 0.0 g |
От които захари | 0.0 g |
Протеин | 0.0 g |
Сол | < 0.0 g |
Съставки: Оризов оцет (5% киселинност).
Съдържа: Сулфити.
Не съдържа: ГМО, глутен.
Нето тегло: 500 ml
Производител
Производител: Acetificio Carandini Emilio, Италия
Вносител: Холиста Експрес ЕООД гр.София, кв. Полигона, бл.43
www.carandini.it
Тел.: 0700 12498
Препоръки за употреба: Подходящ за използване върху салати или за напитка, като се смеси с газирана вода, пие се чисто или с плодово смути.
Съхранение: След отваряне да се съхранява в хладилник.
Годност и партида: маркирани на опаковката.