Екстра върджин гурме масло от пекан (американски орех) - Франция, 240 ml
Референция: 021804 (2180) GUEN
Когато говорим за съвършенство в кулинарията, малките детайли имат значение. Именно такъв финален щрих добавя френското ядково масло от пекан Huile de Noix de Pécan, което е не просто акцент в храната, а разказва истории, събужда сетивата и вдъхновява за истинско творчество в кухнята
Huile de Noix de Pécan е създадено с много внимание от уважавания френски производител Maison Guénard, символ на качество, изтънченост и вековна традиция от 1824 година.
Всяка капка от Huile de Noix de Pécan – Студено пресовано масло от пекан носи екзотика, истинско гурме изживяване – кадифен вкус, елегантен аромат и златист цвят, които превръщат всяко ястие в гастрономически шедьовър. Създадено чрез студено пресоване на запечени ядки пекан, то запазва най-добрите качества на суровината, предлагайки баланс между естественост и изисканост. Huile de Noix de Pécan е създадено за тези, които искат да внесат нотка френски шик в кухнята си – резултати като в най-добрите френски ресторанти вече са възможни у дома. То е 100% чист продукт, без добавки и консерванти, запазвайки всички ценни свойства на ядките пекан.
Huile de Noix de Pécan, любимо на шеф-готвачи от най-добрите ресторанти в света, но същевременно е достъпно и за домашната кухня, ще ви помогне да постигнете резултати, достойни за ресторант със звезда „Мишлен“.
Уникалните вкусови характеристики на маслото от пекан
-
Вкус
Това масло впечатлява със своя деликатен вкус, който умело балансира между орехови и бадемови нотки, обогатени с лека сладост.
-
Аромат
Ароматът му е фин, но достатъчно отчетлив, за да добави дълбочина и елегантност към всяко ястие.
-
Цвят
Цветът на маслото е леко златист – естествен знак за неговата чистота и качество.
-
Текстура
Кадифената му текстура създава усещане за мекота и лукс във всяка капка. Произведено чрез студено пресоване, Huile de Noix de Pécan е 100% чист продукт, без добавки и консерванти, запазвайки всички ценни свойства на пекановите ядки.
Как да използваме Huile de Noix de Pécan в кухнята
Huile de Noix de Pécan е изключително универсално масло, което може да обогати както солени, така и сладки ястия. Някои вдъхновяващи идеи за неговото приложение:
-
Салати и дресинги
Комбинирайте го с балсамов оцет и горчица за изискан винегрет. Отлично се съчетава с рукола, круши и сирене като синьо сирене или пармезан.
-
Основни ястия
Добавете маслото като финален щрих върху ризото, паста или печени зеленчуци.
-
Сирена
Подходящо за меки сирена като бри или камамбер – няколко капки ще добавят дълбочина и изтънченост на вкуса.
-
Десерти
Идеално за тесто за брауни, бисквити или палачинки, както и за завършек на плодови десерти.
Пеканът – кралската ядка, съкровищница от полезни вещества
Дървото пекан (Carya illinoinensis) произхожда от Северна Америка, където е смятано за символ на изобилие и здраве. Това величествено растение може да достигне до 40 метра височина и да живее повече от 200 години, предоставяйки плодове с ненадминати качества. Ядките пекан са с гладка черупка и богато, кремообразно съдържание – естествена съкровищница от вкусове и хранителни вещества.
Пеканът обаче е ценен не само заради изтънчения си вкус, но и заради богатия си състав:
-
Мононенаситени мазнини
Подпомагат сърдечно-съдовото здраве, като регулират нивата на холестерол и намаляват риска от сърдечни заболявания.
-
Витамин Е
Мощен антиоксидант, който защитава клетките от стареене и оксидативен стрес, като същевременно поддържа кожата млада и еластична.
-
Минерали
Магнезият укрепва костите и нервната система, цинкът подпомага имунитета, а фосфорът е жизненоважен за метаболитните процеси.
-
Диетични фибри
Улесняват храносмилането, създават усещане за ситост и помагат за поддържане на здравословно тегло.
Съчетанието от полезни вещества и неповторим вкус прави пекана известен като „кралската ядка“ на Северна Америка. Maison Guénard използва само ядки пекан с отлично качество. Внимателното им запичане отключва дълбочината на техния аромат, а студеното пресоване гарантира, че маслото улавя всяка нотка от вкуса и хранителните качества на ядките.
Ползи за здравето
-
Подобрява сърдечно-съдовото здраве, благодарение на високото съдържание на мононенаситени мазнини, които регулират нивата на холестерол и намаляват риска от сърдечни заболявания.
-
Антиоксидантите, включително витамин Е и полифенолите, защитават клетките от оксидативен стрес, предпазват от стареене и поддържат кожата млада и еластична.
-
Магнезият укрепва нервната система и мускулната функция, а фосфорът поддържа костната структура и енергийните процеси в организма.
-
Цинкът и витамините в маслото подпомагат имунната система и ускоряват възстановителните процеси.
-
Диетичните фибри и лесната усвояемост на маслото улесняват храносмилането и насърчават здравословен метаболизъм.
-
Подобрява мозъчната функция, като подпомага концентрацията, паметта и когнитивната дейност.
-
Полезните мастни киселини в маслото поддържат хормоналния баланс и подпомагат репродуктивното здраве.
-
Подпомага здрава и блестяща коса, благодарение на есенциалните мастни киселини, които укрепват косъма и предотвратяват изсушаването.
-
Овлажнява кожата и спомага за регенерацията й, като поддържа еластичността и предотвратява дехидратацията.
-
Помага за регулиране на кръвната захар, което го прави подходящо за балансирано хранене и предотвратяване на инсулинови пикове.
Maison Guénard – символ на традиция и изтънченост
Maison Guénard е емблематичен производител на масла във Франция, с повече от век опит в създаването на продукти, които въплъщават съвършенството. Основана през 1920 г. в сърцето на долината на река Шер, компанията продължава да използва традиционни методи за студено пресоване, съчетани с най-съвременни технологии.
Маслата на Maison Guénard са символ на качество и се използват от най-добрите шеф-готвачи в света. Всяка бутилка е създадена с внимание към детайла и стремеж към запазване на вкусовете и ароматите, които правят френската кухня легендарна.
Вкусно предложение
Рецепта за ризото с масло от пекан и запечени гъби
Необходими продукти:
-
200 г ориз Арборио
-
300 г гъби (печурки или манатарки)
-
1 малка глава лук
-
2 с.л. масло от пекан
-
500 мл зеленчуков бульон
-
50 г настърган пармезан
-
Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте малко масло от пекан в дълбок тиган и запържете лука до златисто. Добавете нарязаните гъби и гответе, докато омекнат.
Добавете ориза и го запържете за минута, след което постепенно налейте зеленчуковия бульон, разбърквайки често.
Когато оризът стане кремообразен, добавете настъргания пармезан и още 1 с.л. масло от пекан. Подправете със сол и пипер.
Сервирайте топло с допълнителна щипка пармезан.
С Huile de Noix de Pécan всеки може да внесе нотка френски шик в кухнята си. Това масло не само обогатява вкуса на вашите ястия, но и превръща готвенето в истинско изкуство.
Съставки: 100% студено пресовано масло от пекан.
| Хранителна стойност: | В 100 ml: |
| Енергия |
3700 kJ/900 kcal |
| Мазнини |
100 g |
| Наситени | 8 g |
| Въглехидрати | 0 g |
| Захари | 0 g |
| Протеини | 0 g |
| Сол | 0 g |
Не съдържа: Консерванти или други добавки.
240 ml
Дозировка и приложение
Препоръчителна употреба: Подходящо за подправяне на салати, сосове, маринати и дресинги.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца! Да се пази от светлина и топлина.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител
Производител: La Compagnie des Saveurs, Франция
Вносител: Холиста Експрес ЕООД, гр. София, кв. Полигона, бл.43
www.revita.bg; www.huiles-guenard.com
Тел.: 0700 12498
Имунитет - Мравчено дърво (Пау д‘Арко), 250...
Umorex – антистрес формула за спокоен ум...
Полски хвощ - заздравяване на косата и...
Сок от био артишок - за черния...
За чревната бариера и мускулната функция -...
Био сок от червени боровинки (неподсладен) -...
Био смес за японска супа Мисо или...
Complexe THYROÏDE PurOligo / Комплекс за щитовидната...
Crema de Nácar con Rosa Mosqueta SPF...
Ябълчена киселина, прах 100 g 
