Екстра върджин гурме масло от лешници - Франция, 240 ml
Референция: 021750 (2175) GUEN
Маслото от лешници е високо ценено във Франция, особено в регионите с традиция в отглеждането на лешници като Гаскония и Прованс
В миналото се е считало за луксозна съставка, достъпна предимно за аристокрацията, която се е докосвала до вкуса му по време на изискани пиршества. Затова не е случайно, че френските готвачи го наричат „течно злато“, не само заради красивия му цвят охра, но и заради способността му да издига вкуса дори на най-семплите продукти и ястия.
Особено тачено и вплетено в кулинарните традиции на Южна Франция, маслото от лешници се използва за овкусяване на пресни салати, месо, сирена и сезонни зеленчуци, като част от философията на „кухнята на слънцето“. С днешна дата то остава символ на гурме културата и е предпочитано от шеф-готвачи, които търсят баланс между изразителен вкус и деликатна текстура. Това го прави неизменна част от кулинарната традиция на страната.
Huile de Noisette de France – Студено пресовано масло от френски лешници е създадено от Maison Guénard (традиции от 1824 година) чрез студено пресоване на предварително запечени лешници от Франция, което съхранява техните оптимални хранителни свойства и автентичния им вкус.
Уникалните характеристики на маслото от френски лешници Huile de Noisette de France
-
Вкус
Интензивен и богат, с дървесни и ядкови нюанси, които добавят дълбочина и хармония на всяко ястие.
-
Аромат
Привлекателен и леко препечен, с изразителна нотка, която събужда апетита.
-
Цвят
Топъл охров оттенък, който подчертава чистотата и високото качество на продукта.
-
Текстура
Кадифена и гладка, лесна за нанасяне и смесване, която съчетава мекота и плътност.
Как да използваме в кухнята
Huile de Noisette de France – Студено пресовано масло от френски лешници е универсално масло, което вдъхновява за кулинарни шедьоври:
-
Подходящо за овкусяване на салати, особено с рукола или маше (позната у нас като царевична салата или агнешка салата), като чудесно се съчетава с круши или сушени плодове.
-
Идеално за завършващ щрих върху печени зеленчуци като моркови, тиква, патладжан или брюкселско зеле, за да подчертае сладостта и текстурата им.
-
Прекрасно допълнение към рибни ястия, включително сьомга или бяла риба, както и към меса като печено свинско, телешко или пилешко.
-
Подчертава вкуса на сирена като Ементал, Бофор или Грюер – добавете няколко капки върху платата преди сервиране.
-
Чудесно за добавяне към десерти, включително шоколадови сладкиши, плодови тарталети или кремове, за да внесе деликатна ядкова нотка.
-
Превъзходно с плодове като круши, ябълки или праскови, поднесени със сладолед или кисело мляко.
-
Отличен избор за домашно приготвени сосове като винегрети, майонези или дресинги с горчица и мед.
-
Перфектно за завършване на супи, като крем супа от тиква или моркови, за добавяне на кадифен вкус и аромат.
Полезни съставки
Маслото от лешници е богат източник на:
-
Мононенаситени мастни киселини, които подпомагат здравето на сърцето и кръвоносните съдове.
-
Витамин Е, който осигурява мощна антиоксидантна защита и забавя стареенето на клетките.
-
Магнезий, полезен за нервната система и мускулната функция.
-
Фитостероли, които спомагат за регулиране на нивата на холестерол.
Ползи за здравето
-
Подпомага сърдечно-съдовото здраве и намалява риска от сърдечни заболявания.
-
Стимулира мозъчната дейност и концентрацията.
-
Забавя процесите на стареене и поддържа кожата здрава и еластична.
-
Укрепва имунната система и повишава устойчивостта на организма към стрес.
-
Подпомага храносмилането и поддържа здравословен метаболизъм.
Maison Guénard – символ на традиция и изтънченост
Maison Guénard е емблематичен производител на растителни и ядкови масла във Франция, с повече от два века опит. С производствени мощности в долината на река Шер, компанията продължава да използва традиционни методи за студено пресоване, съчетани с най-съвременни технологии.
Вкусно предложение: Круши с лешниково масло и шоколад
Необходими продукти:
-
2 зрели круши, нарязани на половинки
-
2 с.л. масло от лешници Huile de Noisette de France
-
50 г тъмен шоколад, разтопен
-
1 с.л. мед или кленов сироп
-
Няколко лешника за декорация
Начин на приготвяне:
Загрейте леко маслото Huile de Noisette de France и намажете крушите. Запечете ги в предварително загрята фурна на 180°C за 10-15 минути. Разтопете шоколада на водна баня и добавете мед или кленов сироп. Подредете печените круши в чиния, полейте с шоколада и декорирайте с лешници.
Това е перфектен десерт, който съчетава френския стил с богатия лешников вкус на Huile de Noisette de France.
Съставки: 100% чисто студено пресовано масло от лешници.
| Хранителна стойност: | В 100 ml: |
| Енергия |
3700 kJ/900 kcal |
| Мазнини |
100 g |
| Наситени | 8 g |
| Въглехидрати | 0 g |
| Захари | 0 g |
| Протеини | 0 g |
| Сол | 0 g |
Не съдържа: Консерванти или други добавки.
240 ml
Дозировка и приложение
Препоръчителна употреба: Подходящо за готвене и подправяне на ястия. Препоръчва се за салати, сосове, маринати, дресинги, десерти и гурме рецепти.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца! Да се пази от светлина и топлина.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител
Производител: La Compagnie des Saveurs, Франция
Вносител: Холиста Експрес ЕООД, гр. София, кв. Полигона, бл.43
www.revita.bg; www.huiles-guenard.com
Тел.: 0700 12498
Хипертоничен разтвор 3% - Облекчение при запушен...
Хиперозонирано маслиново масло 1200 PI – за...
Меласа от рожков – Храносмилане, метаболитно и...
Антиоксидант - Астаксантин комплекс, 60 капсули
Сусамов бар с шоколад (без глутен), БИО,...
Детоксикация и тонус - Био брезов сок,...
Спрей за нос с прополис, мащерка, розмарин...
Куркума лате с джинджифил и канела -...
Билкова смес за тинктура – Загряваща и...
Билков чай с листа от чинар и... 
