Чай от ечемик с черна соя и кверцетин – Хормонален баланс и спокойствие, 28 пакетчета
Референция: 259413 (4707) ORI
Чашата с чай от перлен ечемик (mugicha) е неизменна част от делника на японците, символ на домашен уют, чистота, хармония и сезонна адаптивност
Местните го приготвят от векове, особено през лятото, когато организмът се нуждае от повишена хидратация. Ароматът на препечени зърна и мекият му вкус носят усещане за лекота и баланс, което превръща този чай в напитка за всяка възраст – от децата до хората в напреднала възраст.
Осъвременената формула на Barley Tea with Quercetin and Black Soy Beans – Чай от перлен ечемик с кверцетин и черни соеви зърна надгражда традицията с модерна функционалност, като към класическия леко запечен перлен ечемик са добавени черни соеви зърна, кверцетин от люспи на лук и гама-аминомаслена киселина (GABA) – естествени съставки, които подкрепят кръвообращението, антиоксидантната защита и нервната регулация. Подобна комбинация не само утолява жаждата, но и се грижи за общото здраве и цялостното усещане за тонус и енергия.
Как действа
-
Регулира храносмилателните процеси и подпомага плавното усвояване на хранителните вещества, като намалява усещането за тежест след хранене.
-
Създава естествено усещане за вътрешна лекота и комфорт, особено при небалансиран режим на хранене или склонност към преяждане и подуване.
-
Подобрява микроциркулацията и снабдяването на клетките с кислород, като поддържа свежия тонус на тялото и ума.
-
Проявява мощен антиоксидантен ефект и защитава клетките от оксидативен стрес, като подпомага нормалната проводимост на кръвоносните съдове.
-
Подпомага нервния баланс и устойчивостта към стрес, като насърчава спокойствието и концентрацията без ефект на сънливост.
-
Поддържа метаболитната хармония и усещането за чиста, хидратирана и жизнена вътрешна среда.
В какви случаи се препоръчва приемът на Barley Tea with Quercetin and Black Soy Beans
-
При усещане за тежест, подуване или забавено храносмилане след хранене.
-
За поддържане на нормален липиден и глюкозен баланс при нередовно хранене или по-висок прием на мазнини и въглехидрати.
-
При умора, чувство на отпадналост или понижена концентрация вследствие на стрес и недоспиване.
-
В активни периоди, при работа в замърсена среда, тютюнопушене или интензивно физическо/умствено натоварване.
-
За подкрепа на кръвообращението и защита на съдовата система, особено при заседнал начин на живот.
-
При нервно напрежение, психическа преумора или натрупан стрес, когато организмът има нужда от естествена релаксация без ефект на сънливост.
-
Като ежедневна, безкофеинова напитка за хидратация, храносмилателен комфорт и вътрешна хармония през всички сезони.
Повече за съставките
-
Запечени зърна от перлен ечемик (Hordeum vulgare L.)
Перленият ечемик е традиционна съставка в японския чай mugicha, който се приготвя, особено през летните месеци, за освежаване и възстановяване на баланса в организма. Изпечените зърна развиват характерен аромат и мека сладост, а при запарване отделят ценни водоразтворими вещества – β-глюкани, витамини от група В и минерали.
β-глюканите са вид разтворими фибри, които поддържат нормалните нива на холестерол и глюкоза в кръвта, като същевременно стимулират перисталтиката и редовния чревен транзит. Ечемикът има лек диуретичен ефект, който подпомага водния баланс и освобождаването на излишни течности, като оставя усещане за лекота и чистота отвътре.
-
Черни соеви зърна (Glycine max var. soja)
Черната соя, известна в Япония като kuromame, е символ на дълголетие и вътрешна сила, а в новогодишните ритуали (osechi ryōri) носи обещание за здраве и постоянство. Тъмният й цвят се дължи на съдържанието на антоцианини, които са мощни антиоксиданти и поддържат еластичността на кръвоносните съдове, борят се с оксидативния стрес.
Черната соя е също богат източник на изофлавони, които регулират хормоналния баланс и метаболизма на липидите, както и на висококачествен растителен протеин, който подхранва клетките и поддържа мускулния тонус. В комбинация с ечемика, тя придава на напитката дълбок вкус и подчертано антиоксидантно действие.
-
Кверцетин (от изпечени обелки от лук)
Кверцетинът е флавоноид, мощен антиоксидант, който се съдържа в обвивките на лука и други растения като ябълки и зелен чай. Изследвания сочат, че действието му е насочено към стабилизиране на клетъчните мембрани и защита на съдовия ендотел.
Използването на печени люспи от лук като източник на кверцетин е типично за съвременните японски функционални напитки – топлинната обработка повишава бионаличността на флавоноида и омекотява вкуса му. В тази формула кверцетинът допринася за антиоксидантната защита, подобряване на кръвообращението, устойчивостта към стрес и поддържането на енергийния обмен в клетките.
-
ГАБА – гама-аминомаслена киселина (GABA)
Гама-аминомаслената киселина е естествен невромедиатор, който регулира комуникацията между нервните клетки и поддържа баланса между възбуждане и релаксация в централната нервна система.
В растителните храни ГАБА се образува при естествена ферментация или покълване на зърна. Приет чрез напитка, този метаболит подпомага нервната адаптация към стрес, регулира кръвното налягане и подпомага качеството на съня, без да предизвиква сънливост. В комбинация с антиоксидантите и фибрите във формулата, ГАБА създава усещане за вътрешен покой и стабилност на ритъма на тялото – ключов елемент от японската концепция за „хармония на тялото“.
-
Семена от сусам (Sesamum indicum L.)
Сусамът е култура, позната в Азия от древни времена, богата на калций, магнезий, желязо и антиоксидантни лигнани като сезамин, сезамол и сезамолин. Тези вещества поддържат здравината на клетъчните мембрани и подпомагат метаболизма на мастните киселини. В чаените блендове неговите масла омекотяват вкуса и придават фин ядков аромат, който хармонизира останалите съставки. Във формулата на Barley Tea with Quercetin and Black Soy Beans – Чай от перлен ечемик с кверцетин и черни соеви зърна сусамът внася ценни минерали и антиоксидантни съединения, които подпомагат клетъчната защита и метаболитния баланс.
Как се приготвя
В чайник: поставете едно филтърно пакетче и залейте с вряла вода. Оставете за 3–5 минути, за да се запари.
При варене: сложете едно пакетче в 500 ml вряла вода и варете на слаб огън за около 5 минути. Извадете пакетчето и консумирайте чая топъл или охладен.
Силата на чая може да се регулира според вкуса, като се промени времето за запарване. Не използвайте повторно вече използвано пакетче.
Съставки: Изпечен перлен ечемик, семена от сусам, изпечени черни соеви зърна, кверцетин от изпечени обелки от лук, ГАБА (гама-аминомаслена киселина).
| Хранителни стойности: | В 1 пакетче 3 g, запарено в 500 ml вода: |
| Енергия | 13 kcal |
| Протеини | 0.5 g |
| Мазнини | 0.3 g |
| Въглехидрати | 2.1 g |
|
Сол |
0–0.01 g |
Не съдържа кофеин.
Чай, 28 филтърни пакетчета.
Дозировка и приложение
Забележка: Ако имате алергия или приемате лекарства, консултирайте се с лекар преди употреба. При неразположение прекратете употребата.
Начин на приготвяне: Приготвяне в чайник: Поставете едно пакетче в чайник. Залейте с вряла вода и оставете за 3-5 минути да се запари. При варене: Сложете едно пакетче и залейте с вряла вода (500 ml). Варете на слаб огън за 5 минути да се запари. След това извадете пакетчето и консумирайте топъл или студен. Силата на чая може да регулирате според вкуса си, като удължите или съкратите времето за варене. Не използвайте повторно вече използваното пакетче.
Съхранение: Да се съхранява на сухо и недостъпно място за деца.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител
Производител: Orihiro Plantdew Co., Ltd., Япония
Вносител: Холиста Експрес, гр. София, кв. Полигона, бл.43
www.revita.bg; www.orihiro.com;
Тел.: 0700 12498
Предпазва от настинка и грип - Зимна...
Витамин B Стрес Формула, 90 таблетки
Varuna / Варуна Аюрведа, 60 капсули
Говежда коластра (лиофилизирана) – Имунна защита и...
Черен чай Дарджилинг Био
Автобронзант, 50 капсули
Етерични масла за тонус, енергия и силен...
McVital® Ringelblumensalbe - Мехлем от невен с...
Ресвератрол и кверцетин – клетъчно здраве, антиейджинг,...
Витамин С (1000 mg) с шипка и... 
